Novice

Zadnje Novice

  • TABORJENJE 2019
  • 12/05/2019
  • Taborjenje bo potekalo od 29. 6. 2019 do 6. 7. 2019 na tabornem prostoru na Lazah. 
Ponudba

Ponudba / Cenik

HIŠKA + piknik prostor : 60€

HIŠKA zgoranj : 30€

TABORJENJE : 100€ ( Oziroma po dogovoru )

Kontakt

Kontakt

Rod Sotočje,
taborniško društvo Nazarje-Kokarje

Zvonka Zakrajšek: 041-467-067

Taborniški dan

Ob 15-letnici obstoja društva tabornikov Rod Sotočje Nazarje in v okviru krajevnega praznika smo taborniki 12. 9. 2014 pripravili taborniški dan na našem tabornem prostoru na Lazah pri Kokarjah.

Slabo vreme nam ni prekrižalo načrtov, saj smo imeli pripravljene zanimive delavnice in lokostrelsko tekmovanje. Na tabornem prostoru smo se zbrali ob 16.00 in sprejeli obiskovalce. Program smo pričeli z »zborom«, dvigom zastave, himno in taborniškim pozdravom. Zakurili smo taborni ogenj, ki nam ni smel ugasniti. Nato je obiskovalce pozdravila starešina Zvonka Zakrajšek in oznanila začetek lokostrelskega tekmovanja. Tekmovalo se je v treh kategorijah: moški, ženske in skupine. Vzporedno z lokostrelskim tekmovanjem so se odvijale taborniške delavnice za otroke. Pisali smo s skrivno pisavo in nato napisano s pomočjo sveče prebrali, izdelovali zapestnice prijateljstva, krasili kljukice za rutice, se igrali igro »spomin« s taborniškimi znaki, pantomimo na temo taborništva. Organizirali smo tudi »mini lov na lisico«, otroci pa so na koncu našli skriti zaklad in sporočilo: TABORNIK JE PRIJAZEN.

Lokostrelskemu tekmovanju je sledila podelitev medalj in pokalov najboljšim, nato pa kratka predstavitev delovanja društva. Zbrane je pozdravila tudi županja občine Nazarje, gospa Majda Podkrižnik, program pa so popestrile pevke iz Nazarij. Na koncu je nekaj besed spregovorila tudi starešina Zvonka Zakrajšek in vse zbrane povabila k sproščenemu druženju, ki je sledilo koncu uradnega dela. Druženje ob zvokih kitare je trajalo pozno v noč.

Objavil Petra , dne 20/09/2014